SXT Ultimate Pro en Pro+ elektrostep

De SXT Ultimate Pro doet zijn naam absoluut eer aan want dit is de sterkste step van de lichte en compacte modellen, absoluut een beest van een step maar dan toch compact. Hij heeft zowel voor als achter een 800Watt naafmotor en dit kan zelfs in totaal maximaal meer dan 2600Watt piekvermogen leveren!! Bij de Pro+ hebben we het over 1000Watt nominaal of 1800Watt max per wiel. Dankzij slechts 31,3 kg gewicht (inclusief batterijen) is dit model makkelijk te tillen. Ondanks zijn lage gewicht en redelijk compacte ontwerp, heeft dit model erg goede specificaties te bieden en is hij zelfs sneller en krachtiger dan de meeste stepjes die er bestaan. En nu zelfs met hydraulische remklauw op voor- en achter schijfrem.

• 31,3kg en 41,6kg eigen gewicht (inclusief accu!) en compact
• 2x1320Watt borstelloze naaf-elektromotor (dus geen ketting of aandrijfriem) met topsnelheid van 60km/uur
• of 2x1800Watt naafmotor met topsneleheid van 80km/uur
• 60V 18,2Ah of 23Ah Li-Ion accu met actieradius tot 50km (in Eco-stand en met 1 motor ingeschakeld)
• LCD boordcomputer met vele functies
• Hydraulische schijfremmen voor en achter
• 24cm luchtbanden met weg-profiel
• Voor meer specificaties klik hier

€ 2198,- voor de Pro
€ 2598,- voor de Pro+
inclusief BTW en rijklaar, exclusief verzendkosten
Ergens anders een mooier aanbod gezien? Wij hanteren de scherpste prijs, dus laat het ons weten!

Rijklaar bij u afleveren kan desgewenst bij ons ook! Klik hier voor meer informatie.

Laat u niet misleiden door producten met een soortgelijke uitstraling en uiterlijk want er zijn ook imitaties verkrijgbaar met een ander kwaliteitsniveau en rijgedrag. SXT-Scooters is meer dan een andere sticker! Er bestaan in het verre Oosten honderden, of misschien wel duizenden fabrieken die dit soort producten maken. En er zullen vast onderdelen hetzelfde kunnen zijn maar de SXT-Scooters fabrikanten gebruiken de betere onderdelen en fabricagemethoden en dat is zeker niet overal zo. Plus daarbij kan je later ook nog onderdelen bestellen, probeer dat maar eens bij een (goedkope) imitatie... Het is begrijpelijk dat er graag gerefereerd wordt aan SXT-Scooters vanwege de goede reputatie en stijgende merkbekendheid, maar als er geen SXT-Scooters op staat, is het geen SXT-Scooters. We weten dat er (in de wereld) ook goedkopere tweewielers te vinden zijn, maar wij zijn er van overtuigd dat je het niet lager geprijsd dan SXT-Scooters zou moeten willen. SXT-Scooters bestaat al sinds 2011 en heeft simpelweg de beste prijs/kwaliteit verhouding in zijn hele assortiment en prijsklassen!

Vanwege het relatief lage gewicht kan deze SXT Ultimate Pro step opgevouwen bijna overal mee naartoe worden genomen: in bus en trein, in de kofferbak van de auto, in de opslagruimte van camper, caravan of boot, enzovoort. Mede door het hoge kwaliteitsniveau zijn de producten van SXT-scooters al heel erg populair in Duitsland.

Lees meer? Klik hier

Gemaakt van 6061 T6 aluminium (net zoals bijvoorbeeld vaak bij de fietsfabricage en bij Go-Ped) is het algehele ontwerp zo stabiel en sterk, dat de step gemakkelijk 120kg aan kan en alsnog een hoge acceleratie heeft. De fabricage van de losse onderdelen alsook de gelaste framedelen is van een zeer hoog niveau en weerspiegelt de hoge kwaliteit van deze scooter. De treeplank is tevens van aluminium en het logo is met high-tech laser technieken gerealiseerd wat een hoog kwaliteitsniveau en mooi uiterlijk realiseert.

De SXT Ultimate Pro wordt aangedreven door twee krachtige borstelloze naafmotor van ieder 800Watt nominaal vermogen. De technologie van borstelloze naaf motors elimineert niet alleen de noodzaak van een ketting of aandrijfriem, maar deze elektrostep is hierdoor ook fluisterstil. Door het ontbreken van ketting of aandrijfriem is hier ook geen onderhoud aan noodzakelijk en zitten er geen vuile en vettige delen in de aandrijving zoals bijvoorbeeld bij een ketting wel het geval is. Daarnaast is het ook een zeer lichte constructie. Dankzij de naafmotor is de volledige kracht rechtstreeks beschikbaar op de achteras waardoor deze echt enorm sterk voelt.

De geïntegreerde batterij zit veilig binnen in het frame en is een 60V 18,2Ah Li-ion versie. Daarmee is dus een hoge levensduur van de accu te verwachten gecombineerd met een extreem groot bereik van 50km. Het maximale bereik is afhankelijk van vele factoren (zoals gewicht, rijstijl, wegomstandigheden, bandenspanning, laadtoestand batterij, enz) en kan daarom variëren. De combinatie van hoogwaardige componenten zoals controle-eenheid, 60V lithium-ion batterij en 2x800W naafmotor, zorgt ervoor dat de SXT Ultimate Pro een topsnelheid van 50-60km/h kan bereiken. Ook de remmen zijn degelijk geconstrueerd met stevige hydraulische schijfremmen op voor- en achterwiel waarmee de step snel en veilig tot stilstand komt.

De banden van deze electrostep zijn 10inch (25cm) luchtbanden (met binnenband) wat voor het hoogst mogelijke comfort en bijbehorende demping effect zorgt. Beide wielen bevatten een standaard auto-ventiel zodat de hiervoor beschikbare pompen en adapters kunnen worden gebruikt om de banden op te pompen.

Om tijdens het rijden alle belangrijke gegevens in één oogopslag te kunnen zien, is er een uitgebreidde boordcomputer aanwezig op de SXT Ultimate Pro die niet alleen de snelheid weergeeft, maar bijvoorbeeld ook acculading, reistijd, ritafstand, totale afstand.

Deze step is vervolgens in enkele seconden te vouwen en is dan een uiterst compact geheel voor in een kleine hoek of opbergruimte. Vandaar dat dit model ideaal is voor camping, caravan, camper, auto, boot en dergelijke waar beperkt gewicht en formaat van groot belang is.

Informatie over kwaliteit, alternatieven en imitaties van de SXT-Scooters

LET OP: In Nederland is deze gemotoriseerde step officieel niet toegestaan op de openbare weg!

Aan de informatie op onze website kunnen geen rechten ontleend worden. Prijzen onder voorbehoud.