Informatie over het kenteken en rijklaar maken:

Over het algemeen zijn onze producten grotendeels voorgemonteerd en is er niet bijzonder veel nodig om er gebruik van te maken. Hieronder vind u merkspecifieke handelingen maar sowieso is het absoluut noodzakelijk om voor de 1e rit alle bouten en moeren na te kijken en alles te controleren. Hierbij hoort ook het oppompen van banden, opladen van accu's of vullen van benzinetank. Als wij het product voor u rijklaar maken, is dit uiteraard allemaal door ons gerealiseerd.

Als uw bestelling een kenteken nodig heeft en u komt uw bestelling afhalen, dan verzorgen wij hier ter plaatse de kentekenregistratie op uw naam. Als wij uw bestelling met kenteken naar u moeten versturen, dan doen wij dit zodra het kenteken op uw naam staat geregistreerd (via een postagentschap in uw buurt) en wij hiervoor een foto of scan van het vrijwaringsbewijs hebben ontvangen.

Onze SXT500, SFM Oliver en Onemile Halo modellen kunnen ook als invalidenvoertuig worden ingezet. Dan is er geen kenteken nodig en zijn er dus geen kentekenkosten. Daarnaast kan de step, snor- of bromfiets ook zonder kenteken geleverd worden als deze niet op de openbare weg gebruikt gaat worden of als u zelf een kenteken wilt regelen. In dit laatste geval gaat u met de bijgeleverde papieren en het voertuig naar een RDW keuringsstation om het kenteken te realiseren. De RDW kosten hiervoor zijn ongeveer €120,- plus de kosten voor een kentekenplaat (±€25,-), dus dan kunt u hem beter bij ons erbij bestellen want dat kost u minder geld en echt veel minder tijd.

Uiteraard dient een step, snor- of bromfiets met kenteken ook te worden voorzien van (minimaal) een WA verzekering zodra deze op uw naam staat en moet u minimaal in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs (auto- of motorrijbewijs is dus ook goed).

De producten van SXT-Scooters:
Aangezien niet alle steps met kenteken geleverd worden (bijvoorbeeld als ze worden ingezet als scootmobiel of voor eigen terrein), zijn de prijzen hiervan altijd zonder kenteken weergegeven. Als u een kenteken wenst voor een SFM Oliver, SXT500 EEC of SXT1000XL EEC, dan zijn de kosten hiervoor in totaal €100,- inclusief kentekenplaat. Daarnaast moet de step rijklaar gemaakt worden en zijn bepaalde montage-handelingen noodzakelijk zoals het stuur, zadel en verlichting en het aandraaien van alle schroeven en bouten plus (lichtelijk) afstellen van het geheel en oppompen van de banden en dergelijke. Voor de rijklaar maak kosten van de "grotere" SXT-Scooters en vouwfietsen rekenen wij in totaal €50,- (dus geen rijklaar kosten voor de SXT Neo, SXT Light, SXT Buddy en SXT Carbon).

De producten van Onemile:
Een Onemile Halo zit (praktisch) rijklaar in de doos en dus rekenen we hiervoor geen rijklaar maak kosten, enkel een algehele controle is hier noodzakelijk en banden oppompen. Als u een kenteken voor de Halo wenst, dan zijn de kosten hiervoor in totaal €100,- inclusief kentekenplaat. Voor de Scrambler modellen is wel het één en ander nodig en deze kan enkel met kenteken gebruikt worden, in totaal rijklaar €150,- inclusief kentekenplaat.

De producten van Go-Ped:
Een Go-Ped zit grotendeels gemonteerd in de verpakking, soms moet er een stuur bevestigd worden, soms een wiel, soms beide, maar het is nooit veel werk en redelijk eenvoudig en snel gerealiseerd. Hiervoor rekenen wij dus ook geen extra kosten en de weergegeven prijs is compleet en met echt alles inclusief bij afhalen.

De producten van Mammoet:
Een Mammoet skelter wordt compleet rijklaar afgeleverd dus naast een algehele controle zijn hier geen extra handelingen nodig. Hiervoor rekenen wij dus ook geen extra kosten en de weergegeven prijs is compleet en met echt alles inclusief bij afhalen. Wij leveren de Mammoet producten overigens enkel op bestelling.