Stigobike: de lichtste goedgekeurde opvouwbare snorfiets voor op de openbare weg.

De Stigo is de lichtste elektrische en opvouwbare snorfiets die er bestaat: 14,1kg of 15,3kg met een zwaardere batterij! Dat is absoluut uniek en bewonderenswaardig te noemen, want tot dit moment woog alles wat op de openbare weg mag, minimaal het dubbele. We hebben gemotoriseerde steps die minder wegen, echter mogen deze niet op de openbare weg gebruikt worden en de Stigobike mag dat dus wel. Sinds Oktober 2016 heeft de Stigo een EU typegoedkeuring voor de openbare weg. Dit wil zeggen dat de scooter goedgekeurd is voor alle EU-landen en dus binnen Europa op alle openbare wegen en paden mag worden bereden. De Stigobike wordt gezien als snorfiets en daarom is een helm dragen niet verplicht.

• 36V 250Watt elektromotor, 20-25 km/uur topsnelheid (dus geen helmplicht)
• Actieradius van (maximaal) 20km of 40km met de Stigo Plus
• Led-verlichting en remmen aan voor- en achterzijde
• 32cm luchtbanden met weg-profiel, spiegel, toeter en elektrisch contactslot (met een chip)
• Voor meer specificaties klik hier

NIET MEER LEVERBAAR

Rijklaar bij u afleveren kan desgewenst bij ons ook! Klik hier voor meer informatie.

Deze elektrische Stigobike snorfiets is naast het gebruik voor woon-werkverkeer een absolute must-have voor elke fan van kamperen of waterrecreatie en voor iedere technisch geïnteresseerde op het gebied van E-mobiliteit. Vanwege het extreem lage gewicht kan deze Stigo snorfiets opgevouwen overal mee naartoe worden genomen: in bus en trein, in de kofferbak van de auto, in de opslagruimte van camper, caravan of boot, enzovoort. Dit is een absoluut uniek product, voordat we de Stigo hadden was onze lichtste elektrische snorfiets minimaal 35kg dus dat is echt een behoorlijk verschil!Lees meer? Klik hier

Bij deze elektrische vouwscooter is er de keuze tussen één of twee lithium batterijen: met één 5,8Ah lithium batterij kan maximaal 20km worden gereden en met de dubbele batterij in de Stigo+ kan maximaal 40km gereden worden. Het maximale bereik is afhankelijk van vele factoren (zoals gewicht, rijstijl, wegomstandigheden, bandenspanning, laadtoestand batterij, enz) en kan daarom variëren en aangezien in de praktijk nooit ideale en economische omstandigheden gelden, zal het bereik in de praktijk dus minder zijn.

Ook op veiligheid en comfort is niet bezuinigd bij dit model: zeer efficiënte LED verlichting aan zowel de voor- als achterkant (inclusief remlicht). De velgrem aan de voorkant en de schijfrem aan de achterzijde zorgen er op elk moment voor dat u snel en veilig kunt afremmen.

De snelheid is altijd in één oogopslag goed zichtbaar op een stijlvolle Lichtgevende LCD snelheidsmeter, waarbij de snelheidsweergave op 1 km/uur nauwkeurig is. Daarnaast geeft deze display ook de accustatus weer door middel van acht statusindicatoren (van vol naar leeg). Om gevaar af te wenden of om uw aanwezigheid kenbaar te maken heeft deze Stigo-snorfiets een luide hoorn aan boord welke vanaf het stuur kan worden bediend.

Om de Stigo aan te zetten moet eerst met een chip het systeem vrijgegeven worden door deze even bij de display te laten scannen, dus hij heeft eigenlijk een elektronisch contactslot. Gasgeven met de Stigobike gaat vergelijkbaar als bij onze andere modellen met een draai-gasgever aan de rechterkant van het stuur. De maximale snelheid van deze snorfiets is 25 km/h (kruissnelheid op vlak wegdek ligt tussen de 21-25 km/uur) dus deze mag zonder helm bereden worden. Let op: het is een zeer compacte snorfiets en vanwege het streven naar een zo licht mogelijk rijwiel, is de motor niet zwaar uitgevoerd. Dit betekent dat hij wat in snelheid zal terug lopen bij hellingen. Tevens is het echt een kleine snorfiets, als hij groter zou zijn zou hij zwaarder zijn en niet zo makkelijk mee te nemen of op te tillen. Het concept is simpelweg: zo compact en licht mogelijk maar op zo'n manier dat hij door iedereen goed is te gebruiken, ongeacht de afmetingen van de berijder tot maar met een maximaal gewicht van 100kg.

Voor het rijden met de Stigo op de openbare weg is minimaal een bromfietsrijbewijs benodigd en moet de scooter tevens WA verzekerd zijn. Als u een rijbewijs voor auto of motor heeft, heeft u uiteraard geen bromfietsrijbewijs nodig.

Aan de informatie op onze website kunnen geen rechten ontleend worden. Prijzen onder voorbehoud.