Bedrijfsgegevens
bedrijfsnaam MotoPed
telefoonnummer 0570 562525, bereikbaar op maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:00
e-mail info@motoped.nl
   
adres Wethouder Boerkampweg 31 (LET OP: enkel op afspraak is hier iemand aanwezig!)
postcode 8121DA
plaats Boskamp (Olst)
land Nederland
   
kamer van koophandel 27190918
BTW nummer 8092.04.459.B.01

Wij zijn geen gewone winkel en u kunt altijd op afspraak bij ons langskomen, zonder afspraak kunt u een gesloten deur treffen en bent u voor niks langs gereden. Uiteraard willen wij dit ook niet dus een afspraak is eenvoudig gemaakt op het tijdstip wanneer het u het beste uitkomt. Onze voorkeur gaat hiervoor uit op maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 18:00 maar 's avonds en op zondag is soms ook mogelijk (niet voor onderdelen), neem hiervoor tijdens openingstijden contact met ons op.


Bankgegevens
bank ABN Amro
IBAN NL71ABNA0574594302
BIC/SWIFT code ABNANL2A
Pinnen U kunt ook bij ons pinnen

Geschiedenis

MotoPed VOF is opgericht in het voorjaar van 2000. We zijn begonnen met het importeren van hoge kwaliteits motorsteps uit Taiwan, maar al snel werd duidelijk dat er ook veel vraag was naar aluminium vouwstepjes. Rond de feestdagen van 2000 beleeft de vouwstep-hype een hoogtepunt.

In 2001 is Go-Ped® in ons assortiment opgenomen. Go-Ped® uit Californië is DE fabrikant voor motorsteps sinds 1985. Kwaliteit en continuïteit staan bovenaan en er was in die tijd geen enkele fabrikant die aan de producten van Go-Ped kon tippen. Tijdloze steps van zeer hoge kwaliteit en een enorm goed assortiment onderdelen. De GoPed had al snel ons hart gestolen aangezien ze toentertijd simpelweg de beste gemotoriseerde steps ter wereld maakten. Go-Ped is here to stay.

Sinds het voorjaar van 2002 mogen wij ons als enige in Nederland officieel Go-Ped dealer noemen en zijn wij de importeur van alle Go-Ped producten. Dit is een garantie voor snellere service en lagere prijzen. Wij hanteren zelfs de beste gemiddelde adviesprijzen van heel Europa. Als de hoge Nederlandse BTW niet meegerekend wordt zijn wij zelfs in vergelijking met onze collega's uit de VS erg scherp geprijsd!

Begin 2004 verwelkomen we de minibikes. Past prima in ons assortiment door de hoge 'fun factor' en omdat er wielen onder zitten. Naast de race PocketBike ook een replica van de fantastische Honda Monkey die door Lifan wordt geproduceerd. Producten van Lifan hebben wij geruime tijd niet meer in ons assortiment vanwege onze kwaliteitsfilosofie waar Lifan niet aan voldeed. Ook kwamen de producten van Glider in 2004 in ons assortiment, de eerste goedgekeurde stepjes voor de openbare weg die wij aan wilden bieden.

In 2005 moeten we helaas al afscheid nemen van de producten van Glider. De importeur van Glider heeft een andere richting gekozen en derhalve is Glider niet meer leverbaar. Wij hebben getracht het importeurschap over te nemen, maar dit bleek niet haalbaar.

In 2006 heeft MotoPed gekozen voor een uitbreiding van het assortiment. Sindsdien bieden wij bijvoorbeeld ook de vouwbrommers en fietsen van DiBlasi aan, is het gereedschap van Facom in ons assortiment opgenomen (tot en met 2013) en zijn de pocketbikes van Polini bij ons leverbaar (tot en met 2013). DiBlasi maakt een unieke vouwbrommer (ook vouwfietsjes, scootmobiel en driewielers), Facom behoort tot de top 3 van gereedschapfabrikanten en Polini maakt de beste en mooiste pocketbikes ter wereld. Bij MotoPed vind je dus enkel de beste en mooiste producten van enkel de beste fabrikanten met de hoogste kwaliteitsniveau's. Alleen het beste is goed genoeg.

Na een aantal jaren met bovenstaand assortiment te hebben gewerkt (met hier en daar een uitzwerving van soortgelijke producten maar van andere merken) hebben we in 2013 de super skelters van Mammoet aan ons assortiment toegevoegd. Waanzinnige skelters, oerstevig, snel en mooi. Alle Mammoet skelters leveren we op bestelling en het is een absoluut kwaliteitsproduct.

In 2014 hebben we een aantal grote stappen genomen: allereerst zijn wij exclusief distributeur van SXT-Scooters voor Nederland geworden en wordt hiervoor een dealernetwerk opgebouwd. SXT-Scooters zijn stepjes met een leuk prijskaartje en het zijn de beste producten in alle prijsklassen waarin ze zitten. Betere stepjes ga je voor dit geld zeker niet vinden en het concurreert zelfs met de hogere prijsklassen. Wij werken hiervoor samen met onze Duitse collega's en kopen voor meerdere landen tegelijk in zodat we extra scherp kunnen leveren en toch een hoog kwaliteitsniveau kunnen garanderen. Daarnaast hebben we afscheid genomen van de Polini-producten (vanwege zeer beperkte vraag) en leveren we geen Facom producten meer omdat we hier niet de prioriteit aan konden geven wat het verdiend. Wel hebben we de producten van Tante Paula opgenomen zodat we ook in de hogere prijsklasse de beste goedgekeurde stepjes voor de openbare weg kunnen aanbieden.

In 2016 hebben we een aantal producten van SFM Sachs in het assortiment opgenomen, net op tijd want Tante Paula werd in 2016 heel moeizaam leverbaar en SFM heeft een product wat hier sprekend op lijkt, alleen dan op veel punten verbeterd en toch voor een scherper prijskaartje. Tevens hebben we in 2016 de producten van Stigo in het assortiment opgenomen, een waanzinnige vouwbrommer met een heel laag eigen gewicht.

Helaas hebben wij geen normale winkel showroomruimte, maar na een afspraak is het mogelijk om op ons adres in Boskamp (vlak boven Deventer) onze prachtige producten te zien en te voelen.


Onze fabrikanten

SXT-Scooters
De SXT-Scooters zijn een ontwikkeling van onze Duitse collega's die de afgelopen jaren zeer druk bezig zijn geweest om een kwalitatief hoogwaardig product te leveren voor een heel aantrekkelijke prijs. Wij werken hiervoor samen met de beste Aziatische fabrikanten die naar onze kwaliteitseisen luisteren en structureel toepassen. SXT-Scooters is al sinds 2011 in ontwikkeling en scheidt het kaf van het koren in alle prijsklassen waarin we SXT-Scooters produceren.

Dit is een merk wat onze goedkeuring verdient en we kunnen hiermee een zeer mooi en leuk product assoritment aanbieden met vanaf-prijzen die voor iedereen haalbaar zijn. Niet alleen zijn het erg mooie stepjes met een hoog kwaliteitsniveau, het is ook een merk wat zal blijven bestaan en daarom zullen er ook geruime tijd onderdelen voor leverbaar zijn. Dat is wel wat anders dan wat je vaak ziet bij dubieuze merken in de lagere prijsklassen waarvan even een containertje op de markt wordt gedumpt... Nee dat doen wij anders, in Europa wordt gewerkt aan een dealernetwerk met mensen met verstand van zaken en dat is niet mogelijk als het geen goed product is. En

Diblasi
De producten van Diblasi zijn een slag apart en uniek in hun soort. Vouwbrommers, vouwdrielers (met of zonder motor) en een opvouwbare scootmobiel, als het maar met opvouwen, licht en compact te maken heeft. Fabricage vindt al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw plaats in Italië en kwaliteit staat hoog in het vaandel. Erg mooie producten met een nette afwerking en goed materiaal gebruik. Ideaal voor mensen met boot, camper of caravan of voor als je buiten de stad wilt parkeren bijvoorbeeld. Maar dat geldt eigenlijk voor al onze producten, echter zijn dat weer net even wat andere soort producten.

SFM
Dit zijn goedgekeurde stepjes voor op de openbare weg welke worden ontwikkeld in Duitsland. Ze zijn wel wat duurder dan onze SXT-Scooters maar dat zie je terug in bijvoorbeeld de afwerking, draagvermogen en materiaalgebruik die toch net wat beter is. Of het het prijsverschil waard is kunnen wij niet voor u bepalen. Wij hebben met dit merk een hele mooie aanvulling in ons assortiment en bieden we ook voor het hogere budget producten aan en hebben we dus voor elk wat wils.

Go-Ped PMW
Go-Ped maakt al sinds 1985 de beste en mooiste gemotoriseerde stepjes en graag citeer ik de bedrijfsomschrijving zoals Go-Ped dat doet:
"Beginning in 1985 with a prototype for a new motorized personal transport device Steve Patmont launched Patmont Motor Werks, creators of the Go-Ped, the original motorized scooter, in his garage. He began by building Go-Peds only for friends and family that just had to have one, and it blossomed from there.

Knowing the market opportunities were endless for his fun, carefree design, Steve secured a patent and began shopping his invention around to purveyors of yachts and personal aircraft as a light, portable alternative transportation device to extend owners transportation choices on land.

Today Go-Ped is the market leader in motorized scooter sales, and is an established brand among extreme sports enthusiasts. Go-Peds are also growing in popularity as an alternative transport vehicle for city dwellers with short or disconnected commutes.

Patmont Motor Werks is a 100+ employee, family owned and operated California company that has crafted a full range of personal transport devices, including motorized, electric and self-powered scooters. Go-Ped has also extended its brand to include Go-Gear apparel, accessories and jewelry, while maintaining its commitment to creating products inspired and designed to capture the fun, free and trend-setting spirit that is the very essence of the individualistic lifestyle.

Go-Ped branded personal transport devices are available through a dedicated network of dealers in North America, Europe, Asia, Africa and the Middle East, and on the Internet at www.goped.com."

Mammoet Skelters
De skelters van Mammoet zijn supersterke, supergave en superdegelijke skelters, betere zijn er niet te vinden. Complete fabricage gebeurt in Nederland met een hoge kwaliteitscontrole. Er zijn skelters in vele formaten, vormen en kleuren en ieder kind heeft wel zijn of haar favoriet.